SOLIDWORKS ЯК ІННОВАЦІЙНИЙ ЗАСІБ ДОСЛІДЖЕННЯ АВТОМОБІЛЬНОЇ ІНЖЕНЕРІЇ - Рудик, Олександр; Барнич, Маркіян; Олександр , Олександр; Щур, Вадим (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2023)
До основних напрямків підвищення надійності автомобільної техніки при ремонті відноситься виконання розбірно-складальних робіт без пошкодження деталей. А для цього потрібно використовувати підйомники, підставки, знімачі, стійки та інші пристосування і засоби механізації. Тому розглянуто можливості проектування за допомогою SolidWorks пристроїв для автомобільного транспорту: механізму підйому крана, стенда для правки деформованих штампованих коліс легкових автомобілів, знімачів підшипників, пристрою для стиснення ресор передньої підвіски легкових автомобілів, пристрій для монтажу та демонтажу гальмівних барабанів, двостійковий електрогідравлічний підйомник.